Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πλαστικός Καθρέπτης

Τελικά,με τι αντάλλαγμα πουλάς τα πιο μεγάλα όνειρα;;
Ακόμα σε θυμάμαι,τότε που ήθελες ν'αλλάξουμε τον κόσμο. Υπάρχει όμως κάτι που δεν είχαμε υπολογίσει,λέγεται λογική και σύνεση. Αυξάνεται εκθετικά σε συνάρτηση με το χρόνο.
Κάποτε ήθελες ν'αλλάξεις τον κόσμο. Σου φαινόταν ότι πιο εύκολο,μα γρήγορα άλλαξες γνώμη. Αυτό συνέβη γιατί πάντα ανακάλυπτες οτι πίσω απ'αυτό που φαίνεται κρύβεται κάτι άλλο,και συνήθως πιο μεγάλο. Έτσι,άρχισες να σκέφτεσαι περισσότερο,και να πράττεις λιγότερο. Οι άσκοπες ενέργειες,έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από άσκοπες σκέψεις.
Βυθισμένος στην παραζάλη αναρωτιόσουν,μήπως ήμουν παράταιρος μέσα στα μαύρα πιόνια;
Πόσο κακό ήταν να κάνω σκέψεις που δεν ήταν εφήμερες;
Πάντα μου άρεσε να κυνηγώ,κι ας ήταν Χίμαιρες.

5 σχόλια:

  1. "we set out to change the world, ended up just changing ourselves."
    "What's wrong with that?"
    "Nothing, if you don't look at the world." -Velvet Goldmine

    καλό μας μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλό σου μήνα και σένα "obsession"..
    Although,i still hope that in the end,we won't have changed only ourselves.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι θέμα "πιστεύω".. όσο δυνατότερα πιστεύεις κάτι, μπορείς και να το αλλάξεις. Δε λέω πως θα αλλάξει άμεσα και καθολικά, αλλά μπορείς να αλλάξεις εσύ και να επηρεάσεις κάποιους άλλους και κάποτε αυτή η νοοτροπία να αλλάξει. Το ότι για παράδειγμα τα 4/5 αυτής της χώρας λαδώνουν και λαδώνονται δε σημαίνει ότι θα το κάνεις κι εσύ. Ξεκίνα αλλάζοντάς το. Πες όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν όμως κάτσει ο καθένας απο μας και αναλογιστεί πόσα "όχι" έχει πει,θα του βγουν πολύ λίγα. Γιατί στην πραγματικότητα,ύστερα απο λίγο,στους περισσότερους τα "ναι",βγαίνουν αυθόρμητα,οπουδήποτε,όχι μόνο σε πολιτική βάση. Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, (όχι αυθόρμητο! :-p) αλλά και πάλι υπάρχουν αυτοί οι λίγοι και αυτά τα όχι, οπότε και η ελπίδα και ίσως η αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή